Vijf Elementen Acupunctuur

Vijf Elementen Acupunctuur is vooral geschikt voor het begeleiden en ondersteunen in ontwikkelings- en helingsprocessen. Hiebij gaat de aandacht niet zozeer uit naar de fysieke klacht, maar naar het functioneren van lichaam en geest, in relatie tot minder goed verwerkte gebeurtenissen op b.v. het gebied van opvoeding, relaties, werk etc. Kortom zaken die in uw leven hebben geleid tot verminderde vitaliteit

Bij het komen tot een puntenkeuze, laat ik me leiden door het element dat het sterkst in u vertegenwoordigd is (de vijf elementen zijn: hout/vuur/aarde/metaal/water). Om te bepalen welk element dat bij u is, zal ik letten op stemgeluid, kleur (vooral naast de ogen), geur en emoties. Het kan zijn dat door “life events”, een ŕnder element is gaan overheersen. Als dat het geval is, leidt dat meestal tot klachten en/of verminderde vitaliteit. Het doel van de behandeling is dan ook uw eigen element te versterken, zodanig, dat u zich weer “goed in uw element” voelt.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van dunne steriele acupunctuurnaaldjes. Soms worden de punten eerst opgewarmd met moxa (bijvoetskruid), waarna er een naaldje in wordt geprikt. De naald wordt na het aanprikken van het punt altijd direkt weer verwijderd.

In plaats van praten en in aanvullling op de acupunctuurbehandeling kan het zo zijn, dat we een oefening zullen doen om u te helpen bewuster te worden van uw lichaam, van invloeden van buitenaf en hoe daar beter mee om te gaan.

Voor informatie omtrent het algemene verloop van een behandeling, kunt u kijken onder het kopje: de behandeling.