Traditionele Chinese Acupunctuur

Al eeuwenlang is acupunctuur de belangrijkste behandelmethode uit de Chinese geneeskunde, naast kruidengeneeskunde, massage en qigong.

Acupunctuur is een volwaardige behandelmethode voor een groot aantal aandoeningen en klachten. Zo kan acupunctuur worden ingezet voor het genezen of doen verminderen van ziekten en klachten, het vergroten van de natuurlijke weerstand, het vergroten van het algemeen welbevinden en vitaliteit en pijndemping.

In relatie tot de klacht wordt gekeken naar de onderliggende energetische disbalans en wordt deze, d.m.v. het prikken met dunne naaldjes op acupunctuurpunten, weer zo goed mogelijk hersteld.

Soms maak ik gebruik van de 5 elementen acupunctuur. Dit doe ik wanneer je aangeeft dat je mijn hulp wilt om weer beter in je vel te zitten en meer in balans te zijn. Ik richt me dan niet op specifieke klachten, maar help je door je eigen element te versterken, waardoor je je letterlijk beter in je element voelt. En als dat eenmaal gebeurd, zie je dat fysieke klachten vanzelf verminderen of verdwijnen.

Naast de behandeling met acupunctuur, kunnen ook voedings- en leefstijladviezen, oefeningen (alg. oefentherapie maar ook qigong oefeningen) en massage, deel uitmaken van de behandeling.

Zie voor een uitgebreide indicatielijst onder het kopje: welke klachten.